Les càrregues de l'1-O han tornat al Tribunal Suprem. Avui els advocats de Jordi Cuixart han citat a declarar diversos testimonis, entre els quals hi ha alguns votants.

Maria Lluïsa Carrillo s'ha esplaiat per explicar què li va passar quan sortia del CEIP Estel: "Un policia nacional em va estavellar contra el terra". I inexplicablement Manuel Marchena li ha deixat fer un al·legat: "Jo soc una ciutadana lliure i penso que la meva opinió s'ha de respectar, perquè si no hi ha opinió dels ciutadans, digui'm vostès on anem?".

La sortida de la testimoni ha estat de les més curioses que hi ha hagut fins ara al judici. Quan ha acabat, ha demanat un moment per beure aigua i s'ha referit directament a la secretària judicial, Piedad: "Gràcies Pilar!". Després s'ha quedat a la sala a seguir el judici com han fet altres testimonis. 

Hi havia la voluntat de fer mal

També ha declarat Esther Raya. Relat colpidor que ha descrit com la policia espanyola va desallotjar l'escala de Pau Claris llançant els votants daltabaix: "Em van estirar la cama i em van llançar per les escales".

Esther Raya judici

"En cap moment va dir cap paraula, per mi va ser el més inquietant", ha dit explicant que semblava que "tenien ordres de netejar el camí". "Ens arrossegaven sense dir res. És el que més em va doldre", ha insistit.

També ha explicat que li va desaparèixer el mòbil i que mesos després va veure com es connectava des de Sevilla. "Tinc indicis que el té la policia. M'han desaparegut vídeos i fotos", ha dit.