Albert Carbonell, director del Port de Barcelona, ha comparegut avui com a testimoni en el judici al procés. Tot i que la seva testifical estava prevista per al 13 de maig, s'ha personat avui per motius d'agenda.

Carbonell ha estat citat per Jordi Pina, advocat de Josep Rull, perquè verifiqués si realment es va negar o no des del Govern l'atracament de dos vaixells que allotjaven els reforços dels policies que havien d'actuar l'1-O.

"Es va denegar perquè la llei de ports no ho permet i és restrictiva amb els vaixells-hotel", ha dit ratificant i coincidint totalment amb les explicacions que va donar Josep Rull durant la seva declaració com a acusat en el judici. 

"Ports de la Generalitat va rebutjar l'entrada d'aquella nau com hagués rebutjat l'entrada de qualsevol altra. No va utilitzar els mecanismes establerts per sol·licitar l'entrada en un port. Ordinàriament, es gestiona a través d'una plataforma digital. S'ha de fer una sol·licitud formal", va dir Rull el 20 de febrer.

Avui el director del Port ha ratificat aquestes declaracions responsabilitzant-se de totes les decisions que es van prendre. Carbonell ha explicat que quan el govern espanyol va notificar que era una nau d'Estat, es va autoritzar l'entrada a port. El permís d'entrada no s'havia fet informant de qui transportava ni qui havia llogat el vaixell. 

Carbonell ha explicat que no és fins al 19 de setembre que l'Estat no informa de qui va dins el vaixell, un cop es van denegar els permisos. També ha explicat que no tenia coneixement en aquell moment per què es va denegar l'entrada del vaixell al port de Palamós.