La setmana, la Setmana Santa, al Tribunal Suprem es tanca amb 23 testimonis que han repetit un darrere l'altre el mateix relat.

Ningú va fer servir les defenses, els manifestants posaven a primera línia nens i avis i amenaçaven de matar els policies. Tampoc van veure "avis volant". Asseguren que els van acompanyar quan els treien de la "massa" com si fossin "els seus familiars".

Només un dels testimonis ha estat més realista quan ha explicat ponderadament que els manifestants "no eren violents, ni tenien una actitud agressiva". Sobre els avis ha dit que no eren d'avançada edat, sinó que tenien entre 50 i 60 anys. El que ha provocat els riures de la sala perquè Jordi Pina ha dit que és precisament l'edat que té ell.

El mateix Jordi Pina és qui ha fet notar, moments abans, que un dels testimonis ja havia declarat. Un policia que ha vingut expressament de Múrcia i que ja va comparèixer dijous passat a la tarda. 

"Què faríem sense vostè, senyor Pina?", ha dit Manuel Marchena a l'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

I la sala ha esclatat a riure. I també tots els membres del tribunal davant la figura impassible i dreta, encara, del testimoni. "No és fàcil gestionar la citació de 500 testimonis", ha dit Marchena mentre continuava rient.

La pluja de l'1-O

L'1-O va ploure a tot el país. Els votants anaven amb paraigua. Però segons els policies que han testificat, el dia del referèndum va ploure de tot: "Recordo una pluja de pedres i paraigües". 

Però hi va haver diversos tipus de pluja: "Vaig veure ploure escopinades", ha dit un altre policia. I uns altres han relatat que els van caure "puntades de peu per tot arreu".

Els Mossos

Tots els policies han dit també que els Mossos es van negar a col·laborar. Fins i tot quan els ho van demanar. Han estat preguntes dirigides per la fiscalia que preguntava exactament si els van demanar col·laboració. 

"No existia col·laboració", ha dit un dels testimonis. "Els Mossos d'Esquadra no van col·laborar en res", ha afegit un altre. Un dels policies que ha declarat avui també ha fet notar que al centre Joan Carles I de Lleida hi havia una "línia de bombers amb el casc posat per impedir l'accés".