El viacrucis de Setmana Santa continua avui al Tribunal Suprem amb 24 policies més. Són els antiavalots que van carregar a cop de porra contra els votants que protegien els col·legis electorals del referèndum.

Com va passar amb els guàrdies civils, la versió és a l'altre extrem del que mostren les imatges. Les declaracions es repeteixen una darrera de l'altra, pràcticament calcades i a la inversa del que va passar. Fins al punt que els testimonis ni van veure colpejar amb la porra ni braços alçats i qualifiquen de "resistència activa" estar assegut a terra amb els braços entrellaçats.

"Hi havia ancians asseguts que es van retirar amb cura. Se'ls convidava a abandonar el lloc", ha explicat un dels policies que va actuar a l'escola Montserdà de Barcelona i a l'Infant Jesús. I han afegit que hi havia gent gran "a les primeres posicions". Tant aquest testimoni, com diversos policies que han comparegut avui i alguns que ja ho van fer dies anteriors han volgut destacar que a la gent gran se la va apartar "amb cura". La setmana passada, un dels testimonis fins i tot va dir que en portava un de bracet com si anés a un casament.

"Se'ls va demanar un responsable per facilitar l'entrada, però ningú s'hi va oferir", referint-se als voluntaris, ha explicat un dels testimonis.

No hi havia companys pegant la gent

"Els apartaven a la zona de perímetre de seguretat", ha explicat un dels testimonis.

Avui una nova "agressió" ha entrat en joc: els pessics. A banda dels cops, les estrebades de braços i cames, esgarrapades i escopinades, avui els agents han inclòs en la llista els pessics.

Han parlat de "tumult", en el moment en què els policies sortien amb les urnes. "Havíem d'anar esquivant-los, perquè ens agafaven de la roba". Amb tot, ni els testimonis que portaven càmeres van veure les agressions.

Els Mossos no van col·laborar

I versió idèntica, també, avui contra els Mossos: "Els mossos no van fer res, no ens van ni mirar".

De fet, el fiscal Jaime Moreno ha forçat la resposta sobre si els Mossos van col·laborar amb la policia espanyola i si els van ajudar quan els manifestants els agredien. I sempre la resposta per part del testimoni és "no".