Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, ha desmarcat l'Associació de Municipis per la Independència de l'organització del referèndum, i ha negat que es demanés als alcaldes que hi col·laboressin. 

L'AMI, un espai de debat polític dels consistoris que creuen en la independència de Catalunya, està formada per gairebé 800 ajuntaments. D'aquests, gairebé 600 van fer una manifestació pública sense efectes jurídics de suport al referèndum, però l'AMI "no va tenir res a veure amb el referèndum", ha dit Lloveras. La presidenta de l'AMI ha remarcat que els ajuntaments van fer una declaració de suport al Govern i s'ha esforçat a dir que la petició de la Generalitat als ajuntaments perquè cedissin els locals "són coses separades", tot i que tot va coincidir en el temps. 

20-S

"Quan vaig arribar a la conselleria hi havia un passadís per arribar tranquil·lament a la porta", ha dit Lloveras just abans que Manuel Marchena interrompés Vox per alertar-lo que la citació de la presidenta de l'AMI no era per interrogar-la sobre el 20-S.

Amb tot, Lloveras ha tingut temps d'explicar que "jo no ho vaig poder veure, però algú dels concentrats em va dir que la premsa estava damunt dels cotxes".