Avui han declarat els primers agents dels Mossos d'Esquadra que van estar presents en els escorcolls que es van fer abans i durant el 20 de setembre.

Un dels ferits el 20-S a Sabadell durant la detenció d'Ignasi Sànchez és el mosso 2038, que ha relatat que a ells també els van dir de tot: "Feixistes, botiflers, de tot menys guapos". "Hi havia gent que insultava i també n'hi havia que donava puntades de peu", ha prosseguit. També ha explicat que es va fer mal en una mà quan va caure a terra. 

Ha quantificat en 700 les persones que estaven concentrades davant de casa de Sànchez, càrrec de la Conselleria de Governació, i que un centenar eren els més representatius i més "agressius", ha dit concretament. Hi va haver fins a tres envestides i el que ha qualificat de "típic moment de tensió fort que has d'aguantar per complir l'objectiu que era que sortís la comitiva judicial".

L'altre mosso, el 3719, ha explicat que unes 70 persones "tenien una actitud molt violenta" envers la Guàrdia Civil i els Mossos. "Hi va haver puntades de peu, cops de puny, empentes i fins i tot un d'ells va colpejar amb un casc diversos agents de l'ARRO", ha relatat. I a més ha afegit: "Hi havia una part de la massa que va voler bloquejar l'acció policial i que en la meva opinió estaven dirigits per algú". Aquest mosso es va trencar un dit apartant la massa. 

El relat de tots dos és similar. Només discrepen en si algú dirigia la manifestació o no. Els mossos han explicat els fets pràcticament amb el mateix relat que els guàrdies civils.