Els quatre últims testimonis de la defensa han negat la malversació. Ni els càrrecs de confiança de Meritxell Borràs ni els de Santi Vila ni els de Carles Mundó han avalat que el Govern gastés ni un sol euro en l'1-O.

Han negat pagaments, però també processos de contractació que amb els tempos de l'administració eren impossible de fer: "Nosaltres en un contracte menor tardem tres setmanes a poder-lo adjudicar, i en un d'obert estaríem sis mesos. Teníem molt clar el procés de contractació interna", ha dit Josep Solà, director de serveis del Departament d'Empresa.

La directora de Serveis del Departament de Governació durant l'època de Meritxell Borràs, Josefina Valls, ha assegurat que no va tramitar cap expedient de contractació relacionat amb el referèndum de l'1-O i que així ho va comunicar al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona en resposta a un requeriment. Valls ha explicat que els dos acords marc que es van posar en marxa per al subministrament d'urnes i paperetes es van fer per si hi havia un avançament de les eleccions al Parlament de Catalunya. En la seva declaració al Suprem també ha dit que Borràs els va demanar aplicar la prohibició del Tribunal Constitucional (TC) de no destinar cap despesa a processos referendaris i que es van respondre a tots els requeriments que va fer el Ministeri d'Hisenda en relació amb el control de les finances.

Valls ha remarcat que la tramitació d'aquests acords marc té un període "més llarg" que els 54 dies establerts entre la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions, i que calia tenir previst el material perquè ja s'havien anticipat dues eleccions al Parlament el 2012 i el 2015. "S'havia de tenir cobertura si es tornaven a anticipar unes eleccions", ha dit. 

L'acord per les urnes va quedar "desert" perquè s'hi van presentar tres empreses. Valls ha explicat que una es va retirar, una altra no va enviar la documentació que se li havia requerit i una tercera no complia amb la solvència econòmica que s'exigia.

La directora de Serveis ha recordat que les competències en matèria de processos electorals es va traspassar a la vicepresidència del Govern el juliol del 2017, i que el contracte marc per a urnes, sobres i instruccions per a les meses va servir per a les últimes eleccions al Parlament.

Seguirà ampliació