Ni es va cobrar la web del Pacte Nacional pel Referèndum, ni es va pagar a Focus Mèdia, ni la gestió publicitària. I així la fiscalia no pot demostrar el delicte de malversació.

Tant Teresa Guix, dissenyadora de la web del referèndum, com Olga Solanas, de Focus Mèdia, i Ferran Burriel, director de Nothingad Comunicació, han declarat que no van cobrar cap feina. 

Guix i Solanas van fer factures en negatiu, per la qual cosa la Generalitat no va arribar a pagar els seus serveis.

"Vam fer un abonament per aquesta campanya", ha explicat Burriel sobre el cobrament de 80.000 euros d'una campanya entre el març i l'abril que no ha arribat a relacionar amb el referèndum. "Vam fer un abonament per aquesta campanya", ha afegit, fet que ha provocat la reacció de sorpresa del fiscal Jaime Moreno.

Els encàrrecs els fa el departament de Difusió, que penjava de Presidència. Però segons els testimonis, ningú va arribar a cobrar res.

Sobre l'emissió per TV3, no s'ha pogut interrogar la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, perquè s'ha acollit al seu dret a no declarar perquè està processada pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona.

Sí que ha declarat Xevi Xirgo, director d'El Punt Avui, que ha explicat que l'anunci de les vies del tren es va publicar al diari i a la web "sense ànim de lucre" fins que van rebre el requeriment judicial. "No és habitual, però en casos excepcionals, quan s'ha de transmetre valors fonamentals, socials, democràtics, es fa publicitat gratuïta", ha dit explicant que va ser el departament de publicitat que ho va decidir.

"Era un anunci que circulava per tot arreu. Es va treure de les xarxes socials", ha concretat.