"Millo va manifestar que si la comissió era d'estudi, el seu partit no hi participaria, però que no s'hi oposaria". Així ha començat la declaració de l'ex-secretari general del Parlament Pere Sol, que ha comparegut com a testimoni de Carme Forcadell. Sol ha remarcat que van posar molt interès en els comentaris d'Enric Millo perquè ja havien tingut "algun conflicte" amb el PP.

"La comissió va acabar la seva tasca quan va aprovar les seves conclusions", "Forcadell no va fer servir el seu vot de qualitat com a presidenta" i "el TC no va anul·lar, d'inici, la comissió d'estudi. Tot i així, va emetre un requeriment personal a cada un dels membres de la Mesa per aturar-ho". Amb la seva intervenció, Sol ha ratificat la declaració de Carme Forcadell.

I ha concretat altres termes com, per exemple, que "en el discurs d'investidura es va excloure expressament la possibilitat de convocar un referèndum". També ha incidit que "l'òrgan que ho havia de decidir era el ple del Parlament i no la mesa". 

Pere Sol ha deixat clar que no va rebre requeriments judicials: "No vaig rebre cap advertència del TC abans que deixés de ser secretari general del Parlament".

El judici ha entrat de ple en el reglament del Parlament de Catalunya amb la compareixença dels lletrats. Mercè Arderiu ha explicat, sobre les peticions del TC, que "no era preceptiu sol·licitar el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries quan el TC ho va demanar". I sobre els plens del 6 i 7 de setembre, que "amb una majoria absoluta i dos grups es pot dur a terme una alteració de l'ordre del dia".