El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha comparegut avui com a testimoni al judici al procés. L'ha citat Dolors Bassa per aclarir com es va gestionar l'aturada de país amb els sindicats. 

L'advocat Mariano Bergés ha fet que Álvarez expliqui els acords en fred que es van aplicar per al 3 d'octubre: "Quan es convocaven les vagues, era molt difícil acordar els serveis mínims, i l'any 2015 vam determinar els acords en fred que estableixen els serveis mínims que s'havien de decretar en els supòsits de vaga general i tres acords que desenvolupen els criteris amb caràcter sectorial de sanitat, transports i transports de mercaderies".

Bergés ha volgut contrastar la diferència entre els acords en fred i els serveis mínims per demostrar que Dolors Bassa no va intervenir en cap negociació per organitzar cap vaga general. 

A preguntes del fiscal, ha deixat clar que els sindicats no eren convocants de la vaga del 3-O

Judici proces Declaració Camil Ros

Després ha declarat Camil Ros, actual secretari general de la UGT Catalunya, per ratificar el que ha dit Álvarez i per concretar que ni Dolors Bassa ni el Govern de la Generalitat van convocar l'aturada i que els serveis mínims eren els acords en fred que s'apliquen pràcticament automàticament.