El judici al procés ja té tots els ingredients. Avui Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn, ha demanat un acarament entre Ferran López i Diego Pérez de los Cobos. Finalment, però, tot el tribunal ha decidit per unanimitat "que seria prematur ara quan encara no s'ha vist tot el material provatori" fer el cara a cara i ha anunciat que es posposa la decisió fins al final del judici.

Segons Melero, Diego Pérez de los Cobos va mentir durant la declaració com a testimoni al Tribunal Suprem quan va afirmar que no estava assabentat del dispositiu dels binomis de l'1-O. La versió de López deixa clar que es va pactar tot dies abans del referèndum. Però les dues versions no quadren i per aquest motiu l'advocat de Quim Forn demana un acarament.

Ferran López ha remarcat que no va tenir mai "cap notícia de cap trencament de confiança en el dispositiu" de l'1-O, que la relació amb Diego Pérez de los Cobos sempre va ser cordial. 

Però les versions entre qui coordinava els tres cossos de seguretat i qui va organitzar als Mossos no lliguen. Es contraposen, de fet. 

Tampoc hi va haver cap retret de Diego Pérez de los Cobos sobre el funcionament del dispositiu. Tot i que Ferran López ha matisat que "hi va haver un acord tàcit de relació de Mossos i el ministeri, el que passa l'1-O es deixa a instàncies judicial per no contaminar la relació entre un govern i una policia". 

"Jo faig una excepció. Abans de declarar a l'Audiència Nacional tinc interès a parlar amb el secretari d'Estat i amb Pérez de los Cobos després de sentir la declaració de qui va ser coordinador del dispositiu, ja que les versions són contradictòries i cada un explica la realitat com la va viure", ha dit.

Sobre el risc d'incidents durant l'1-O, López ha explicat que la valoració era "d'alta mobilització i resistència passiva davant l'actuació policial". "L'escenari de l'1-O no era res nou ni res que no fos previsible", ha conclòs.

El 20-S

A les 8 h hi ha petició de la sala central de coordinació policial on la Guàrdia Civil anunciava escorcolls en diferents punts de Catalunya, i ha remarcat que va ser una informació "genèrica", sense detalls.

Ferran López també ha volgut deixar clar que Jordi Sànchez no va organitzar ni decidir cap dispositiu el 20-S.

A Economia hi vam tenir prop de 400 agents

També ha explicat que fins a les 13.30 h no li arriba que hi havia armes als vehicles de la Guàrdia Civil.