El dissenyador que va redimensionar el cartell de les vies del tren i que va contactar amb les impremtes ha declarat avui davant el Tribunal Suprem esquivant els intents de la fiscalia per vincular-hi el secretari de Difusió Toni Molons.

Enric Vidal ha afrontat un interrogatori de tercer grau de Jaime Moreno, en alguns moments amb certes dosis de surrealisme, que no ha tret l'aigua clara de res. "Un tal Toni i no sabia què havia de cobrar?", ha insistit el fiscal per intentar saber si la Generalitat va pagar el dissenyador i va pactar un contracte en una reunió a l'hotel Colón.

"Es van estranyar quan va fer l'encàrrec del 'tal Toni'?", ha insistit el fiscal sense obtenir cap altra cosa per resposta que: "No ho sé".

"Coneixia Toni Molons?", ha dit el fiscal, a la qual cosa Vidal ha respost que quan el va veure per les notícies va "suposar que era ell". "Per les notícies vaig suposar que podia ser el tal Toni. Després per les notícies veus a un senyor que no saps si el detenen i suposes que és ell, però no ho sé".

Enric Vidal ha dit clarament a preguntes de Jordi Pina que no va rebre cap encàrrec de la Generalitat i que no va cobrar i "ni tan sols vaig facturar", ha dit. Vidal ha assegurat que ni ho va intentar. I novament la fiscalia es queda sense poder provar la malversació. 

"Jo no facturava per ells. Jo no sé res", ha repetit Enric Vidal davant la insistència de Jaime Moreno. "Jo no sabia que era per la Generalitat. Era un encàrrec d'un client", ha insistit davant les preguntes incisives del ministeri públic.

Quan els vaig dir que l'encàrrec era pel tal Toni no es van estranyar, no sé si estaven al corrent

Vidal va fer d'intermediari amb tres impremtes: Artyplan, Global Solutions i Marc Martí. "Eren milers de cartells", ha dit sense especificar la quantitat, que ha assegurat que no recorda. També ha dit que no recorda que s'especifiqués cap data.

Després de Vidal ha declarat Enric Marí, comercial d'Artyplan. Marí va recollir l'encàrrec el 7 de setembre dels cartells de la campanya del referèndum d'Òmnium Cultural. Ha admès que es va fer un pressupost i que a vegades Òmnium feia encàrrecs que s'havien de "facturar a l'ANC o a algun partit polític". I ha negat que mai facturés res a la Generalitat. També ha assegurat que la factura de 17.250 euros, finalment, "no es va cobrar perquè el material no es va arribar a lliurar".

Marí ha dit clarament a preguntes de la fiscalia que "no el coneixia de res", a Enric Vidal, i que el va trucar de part d'Òmnium, "un client històric d'Artyplan". Segons Marí, Vidal li va dir que la factura la pagaria la Generalitat, que corria pressa i que hi havia el risc que els intervingués la Guàrdia Civil. 

L'obsessió de la fiscalia amb Òmnium

El fiscal Jaime Moreno ha començat l'interrogatori preguntant sobre la vinculació del testimoni Enric Vidal amb Òmnium.

I Jordi Pina no n'ha volgut passar ni una. L'advocat de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez ha insistit a puntualitzar l'actuació de la fiscalia qüestionant la igualtat entre les parts.