Per exemplificar amb dades els ferits de l'1-O i completar les declaracions dels ferits, ha declarat David Elvira, director del Servei Català de la Salut.

A preguntes d'Andreu Van den Eynde, ha anat enumerant totes les dades dels ferits: 1.066 en total, 991 d'ells l'1-O, entre els quals s'inclouen 9 policies. Són els que va atendre el SEM, els hospitals, CAP i centres d'urgències. 

Entre els diagnòstics: contusions, policontusions, ferides, traumatismes, crisis d'ansietat i fractures. El 50% dels ferits eren majors de 40 anys i menors de 65. I els casos més greus són cinc, entre els quals hi ha la lesió a l'ull del Roger Espanyol i l'infart d'un dels votants de Lleida.

"El Departament de Salut mai va posar en dubte les dades dels professionals", ha remarcat Elvira i ha negat que ningú posés en dubte les dades, però sí que "algú va considerar la necessitat de tenir més dades i es va transparentar l'informe".

David Elvira ha explicat que la decisió de fer l'informe va ser seva i que "no consta cap queixa de cap guàrdia civil per no haver estat atès en un centre del Ciscat".