El cap de la BRIMO de Barcelona que va gestionar tot el dispositiu del 20-S a la Conselleria d'Economia ha declarat avui al Tribunal Suprem i s'ha despatxat a gust esquitxant, sobretot Jordi Sànchez. El testimoni de la defensa de Joaquim Forn, havia d'explicar com es va gestionar la sortida de la comissió judicial. I així ha estat. Ho ha explicat amb tots els detalls possibles. Fins i tot els que poden perjudicar les altres defenses.

"L'actitud del senyor Jordi Sànchez va ser altiva, prepotent i molt complicada. Això que estàs fent no és el que havíem acordat, marxeu d'aquí. Em va dir que trucaria al president i el conseller. I vaig sentir com deia 'Trapero està boig, s'ha begut l'enteniment, treu la Brigada Mòbil d'aquí'". Després ha explicat que Sànchez va reconduir la seva actitud. 

"La primera trobada amb Jordi Sànchez és desafortunada perquè ell es pensa que em pot dir que retiri la BRIMO. El senyor Jordi Cuixart va mantenir en tot moment una relació col·laboradora i dialogant amb mi", ha explicat a preguntes de Jordi Pina, advocat de Sànchez. 

 

 

El cap dels antiavalots de Barcelona ha explicat lo complicat que va ser establir un cordó de la Brigada Mòbil de la porta de la conselleria fins el Colisseum".

"Les ordres que tenia eren arribar a la conselleria, muntar un cordó i una càpsula de seguretat. El cordó dels voluntaris era perquè jo pogués arribar. En cap cas es va deixar en mans dels voluntaris el cordó de seguretat".

La BRIMO i els cotxes de la Guàrdia Civil

Tot el relat del cap dels antiavalots és tremendista i dona la imatge de caos tant dins com fora. Parla de "saqueig dels cotxes de la Guàrdia Civil". 

"Vam passar pel mig de les persones que hi havia a terra. Vam arribar fins a dos vehicles de paisà", ha dit explicant, també, que van apartar la gent a cops de porra per blindar els vehicles logotipats de la Guàrdia Civil que havien estat tot el dia sota la pressió de la multitud.

La sortida de la comitiva

El cap de la BRIMO de Barcelona ha exposat el caos que hi havia dins alhora de decidir qui sortia i com i el joc d'ordres i contraordres per part de la Guàrdia Civil, també ha descrit un ambient al carrer que no ajuda gaire les defenses: "La concentració té un aire de rebuig cap a la policia, el cordó cedeix i ens cau una ampolla. Vaig decidir entrar sense casc i a cara descoberta. Quan llancen l'ampolla a un company, tiro enrere i decideixo que no hi entrem".

Em van dir que havia de treure un gos

El mosso ha explicat les trucades que va rebre per organitzar la sortida de la comitiva judicial amb discussions incloses. "Em trucaven per dir-me que havia de treure 5 persones, després 10, després 15. Va arribar a l'absurd que em van dir que havia de treure un gos".

"Vam tenir un enfrontament amb diferents persones. Ciutadans que empentaven els policies. Jo físicament no podia utilitzar la defensa", ha explicat el brigada argumentant que s'havia de fer servir la força proporcionada. "Jo no puc dissoldre una manifestació", ha insistit.