"Sempre vaig dir que els Mossos complirien la llei". Albert Batlle, el director general de la Policia que va marxar perquè se sentia incòmode davant l'1-O, avui ha declarat com a testimoni al Tribunal Suprem a petició de Vox. 

L'acusació popular volia fer-li dir que va marxar per no veure's obligat a fer que els Mossos se saltessin la llei. Però Batlle no ha donat peu en cap moment a aquesta tesi. I ha reiterat que els Mossos havien de complir la llei amb ell o sense ell: "Quan vaig dimitir, vaig fer un comunicat manifestant el meu convenciment que els Mossos seguirien al servei de la ciutadania".

Batlle ha defensat els Mossos d'Esquadra i al seu major, Josep Lluís Trapero, presentant-lo com al seu home de confiança: "Jo vaig proposar el nomenament de Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos". I ha reiterat que mai s'hagués saltat la llei seguint la línia de la mateixa declaració que va fer el major: "Trapero no hauria acceptat, de cap manera, qualsevol intromissió política en l'exercici del seu càrrec".

I ha insistit que "com a director general de la Policia, sempre pretenia que s'acomplissin les instruccions de la fiscalia". 

El que sí que ha admès Albert Batlle és que va plegar davant el canvi de conseller i perquè no se sentia "còmode". Batlle ha parlat de la "incomoditat personal de com podien evolucionar les coses" i ha parlat de les possibles pressions que podria haver tingut ell, posant-se com a pantalla davant els Mossos, dels quals que ha dit que sempre va respectar les seves decisions operatives: "No tenia cap dubte del comportament dels Mossos, una altra cosa són les pressions que pogués tenir jo".

Batlle ha aprofitat per deixar clar, a preguntes de Xavier Melero, que "les pilotes de goma estaven retirades" en el temps que ell era director i que "les manifestacions que organitzaven ANC i Òmnium mai tenien complicacions pel que fa a l'ordre públic".