La sessió d'aquest dimarts es desenvolupava amb normalitat, amb l'inspector 088009 del Cos Nacional de la Policia (CNP) explicant les seves intervencions al districte de les Corts de Barcelona quan el tribunal s'ha començat a remoure inquiet. De sobte el president de la sala, Manuel Marchena, ha reclamat la presència del forense per assistir en Paco. "Siusplau, el doctor, el metge", ha reclamat per ordenar tot seguit el desallotjament de la sala. 

En Paco és un dels auxiliars judicials encarregat de gestionar amb el seu ordinador les proves concentrades al núvol on s'emmagatzema tota la documentació de la instrucció del procés, responsable, per tant, de la projecció dels vídeos. No deu haver estat la sobrecàrrega de feina en aquestes sessions el que li ha provocat la indisposició. L'home està parapetat darrere un armari per evitar aparèixer en la retransmissió del judici i, malgrat tot, aquest matí s'ha convertit en protagonista quan de sobte ha sentit una sensació d'ofec. 

Finalment s'ha aixecat pel seu propi peu i ha abandonat la sala per ser assistit pel metge. L'alarma per en Paco, però, s'ha estès pels passadissos del Suprem fins que s'ha reprès la sessió al cap d'uns minuts.

"En Paco és una peça indispensable. S'ha sentit indisposat, però afortunadament ja està bé", ha anunciat satisfet Marchena quan s'ha reiniciat el judici. No és només una observació retòrica: una indisposició d'en Paco pot provocar la suspensió del judici.

Muralles de caminadors

L'escena ha tingut lloc mentre l'agent 088009 explicava les actuacions en un dels col·legis de les Corts on van ser advertits per un dels presents que no podien fer càrregues perquè hi havia persones grans i nens.

 "I hi havia nens?", ha demanat el fiscal Zaragoza. "De nens no en vaig veure, però persones grans sí, fins i tot amb tiki-taka, no sé com es diu, artefactes d'aquells de persones grans per caminar", ha relatat.