Nova enganxada a la sala de plens del Suprem entre el president del tribunal, Manuel Marchena, i l'advocat Jordi Pina. I ja en van unes quantes en les darreres setmanes. L'escena s'ha produït en el darrer tram d'interrogatoris d'aquest dijous. Durant el testimoni de l'agent 87.576 del CNP sobre l'entrada a la col·legi electoral del barri de La Mariola de Lleida, on un home va patir un infart. 

Pina ha preguntat primer si l'home va rebre un cop que va provocar la seva caiguda, prèvia a l'infart, i després si l'acció policial va continuar malgrat aquest incident i mentre s'atenia l'afectat, la qual cosa va provocar que alguns dels concentrats caiguessin damunt seu.

Però l'agent no acabava de respondre la qüestió plantejada per l'advocat i el president de la sala ha acabat perdent la paciència i l'ha advertit que aquest tema en concret escapa de l'objectiu d'enjudiciament de la sala. "Tot això a aquest tribunal no li incumbeix, hi ha unes diligències judicials que s'estan investigant poden ser recorregudes, estem perdent el temps", ha retret.

Pina ha replicat que era el fiscal qui havia introduït el tema en la causa en l'escrit d'acusació, però Marchena no ha cedit i ha reclamat canviar de tema. "Crec que està errant pel que fa a la meva interpretació dels fets", ha replicat l'advocat.  

En aquest punt, Marchena visiblement irritat ha tallat la discussió en sec: "No senyor Pina. Jo quan declaro la impertinència d'una pregunta vostè no em pot dir que vaig errat. No. I li torno a dir que no investigarem ni perdrem ni un minut més en descobrir què va passar en relació a un fet que escapa al coneixement d'aquest tribunal".

Tot seguit, Marchena ha reclamat una altra pregunta al lletrat. "No faré cap altra pregunta perquè volia preguntar sobre això", ha replicat l'advocat.

Aquesta picabaralla es produeix després que la setmana passada l'advocat de Sànchez i el president del tribunal van protagonitzar una altra agra esbroncada. Després d'un tens interrogatori de Pina a un guàrdia civil, Marchena li va ventar un "això no és seriós senyor Pina". "Vostè normalment es comporta com un lletrat seriós però en aquest moment no s'ha comportat com un lletrat seriós", li va retreure.

De fet, durant les sessions de dimarts i dimecres, l'advocat no ha intervingut pràcticament en els interrogatoris, la qual cosa no havia passat desapercebuda a la sala.