L'exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero està citat el pròxim dijous 14 de març per declarar com a testimoni davant del Tribunal Suprem. Com està processat per rebel·lió a l'Audiència Nacional, l'excap de la policia catalana podrà escollir si declara o no, i en cas afirmatiu quines preguntes vol respondre. Ha estat citat a les quatre de la tarda. Aquesta setmana ha estat en el punt de mira dels comandaments de la policia espanyola.

Les mateixes circumstàncies afecten els testimonis investigats pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona i al TSJC. Entre aquests hi ha l'exnúmero dos d'Economia Josep Maria Jové, l'exjutge i exsenador d'ERC Santiago Vidal i el comissionat per a la Transició Nacional Carles Viver Pi i Sunyer. Tots ells estan convocats dijous a la tarda, a continuació de Trapero, i també podran adherir-se al dret a no declarar, en suport dels seus advocats.

Per altra banda, el dimarts 12 han estat citats a declarar com a testimonis dos guàrdies civils que no han estat identificats.

El dimecres al matí ho faran Jaume Mestre, responsable de Difusió Institucional de la Generalitat; Amadeu Altafaj, exdelegat del Govern a la Unió Europea, i Albert Royo, secretari general del Diplocat. A la tarda estan citats els observadors internacionals Paul Sinning i Helena Catt.