Els polèmics whatsapps del popular Ignacio Cosidó sobre el jutge Manuel Marchena han aflorat al judici de l’1-O. Ha estat aquest dijous durant la declaració de l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, després que el fiscal li hagi mostrat un correu electrònic que l’acusat desconeixia haver rebut. Ho ha comparat amb els polèmics missatges del portaveu del PP al Senat, que deia que amb Marchena com a president del CGPJcontrolarien la sala segona des de darrere”, i que el president de la sala també desconeixia.

Concretament, el fiscal Javier Zaragoza ha exhibit un suposat correu electrònic que hauria rebut Sànchez el 28 de setembre del 2017, tres dies abans del referèndum, on un home que es diu Xabi Strubell li exposa una “estratègia per a tancar amb vehicles” els carrers pròxims als col·legis electorals, per impedir l’acció policial. Sànchez diu que ni tan sols el coneix.

En la seva resposta, Jordi Sànchez ha constatat que el mail no té resposta i que ni tan sols en tenia coneixement. “És el primer cop que veig aquest correu, no recordo haver-lo llegit abans”, ha assegurat el dirigent sobiranista. I ho ha comparat amb els whatsapps d’Ignació Cosidó.

"No vull ser impertinent, però hi ha whatsapps que han compromès la dignitat i el bon nom del president d'aquesta sala i és evident, pel que ell ha dit, que no en sabia res", ha comparat l'expresident de l'ANC. "Doncs aquí estem", ha afegit.

Després d'aquells polèmics missatges, que van sortir a la llum, Marchena va renunciar a presidir el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).