El president a l'exili, Carles Puigdemont, no ha passat per alt que aquest divendres es compleix un any de la investidura fallida de Jordi Turull. A més a més, demà es complirà un any de l'empresonament de l'exconseller de la Presidència. 

En una piulada, Puigdemont ha lamentat que "el van empresonar abans de la segona votació, tot i que hi havia prou vots per escollir-lo a la primera". En la mateixa línia, ha recordat que "la raó de l'empresonament no era jurídica, era política" i ha lamentat que sigui "el jutge qui decideix qui garanteix l'autogovern i qui no".

El mateix Jordi Turull, empresonat a Madrid en ple judici al procés al Tribunal Suprem, també ha fet referència a l'efemèride en un missatge a les xarxes socials: "Avui fa just un any vaig tenir l'honor d'afrontar un debat d'investidura".

Turull apunta que el van empresonar perquè, segons la justícia, "no garantia un encertat retorn de l'autogovern a Catalunya". L'exconseller empresonat, però, matisa que "el compromís i les conviccions segueixen intactes".