La tesi de les defenses és que l'única violència que hi va haver en el procés cap el referèndum va ser la de la policia espanyola l'1-O. Totes les concentracions que es van fer van ser massives. I si bé és cert que el 20-S, davant la concentració de la conselleria, la manifestació va ser multitudinària, mai hi va haver aldarulls que justifiquessin una actuacions policial.

Els vídeos que s'estan ensenyant en el judici mostren clarament la resistència passiva i l'exercici del dret a manifestació. Sense incidents. Però aquests mateixos vídeos mostren com va actuar la policia davant de persones de totes les edats que estaven assegudes a terra o plantades davant els col·legis electorals i com els antiavalots de la policia espanyola i la Guàrdia Civil entraven a carregar obviant el principi de proporcionalitat que va demanar la mateixa jutgessa del TSJC

Les acusacions han aportat vídeos per demostrar "la cara de ràbia" i les "puntades de peu als testicles" que van relatar els policies quan van comparèixer com a testimonis.

A les imatges que han presentat avui les defenses, a banda de la violència policial, també hi ha fotografies de com els agents espanyols requisaven les urnes sense cap mena d'oposició dels manifestants.

 

Es veuen clarament les comitives judicials sortint sense problemes amb les urnes. I amb això el que es demostra és que no es va oposar resistència i que ni de lluny hi va haver cap alçament tumultuari que justifiqués la rebel·lió.