Jordi Cuixart i Carme Forcadell tanquen les declaracions dels acusats aquest dimarts i obren una setmana al Tribunal Suprem densa, mediàtica i amb maratons de testimonis.

Serà una setmana també en què veurem Vox en acció en els interrogatoris, fins ara neutralitzat pels acusats. Els testimonis estan obligats a respondre tothom i per tant Vox no perdrà l'oportunitat de fer-se notar.

Compareixen 20 testimonis, els polítics, en dos dies​. I ja veurem si per primer cop divendres al matí s'haurà de fer sessió de judici per acabar aquestes declaracions. Marchena ha previst també fer sessions més enllà de les 20.00 hores, a causa de la gran quantitat de testimonis que han de declarar. Per tant, s'esperen sessions llargues.

A mitja setmana també sabrem els testimonis de la setmana que ve. Manuel Marchena ja tindrà més temps per a les declaracions; de fet, ha habilitat el dilluns i no descarta el divendres.

Es veurà segons com vagin aquests tres dies previstos. De moment, els plans se li van tòrcer després de la primera marató de declaracions d'acusats i, dijous, Marchena va tancar la sessió a dos quarts de set de la tarda per no rebre crítiques ni esmenes del TDEH. 

Dimarts

Jordi Cuixart obre la setmana i l'últim tram de declaracions responent a lafiscalia. Només a la fiscalia. No respondrà a Vox ni a l'Advocacia de l'Estat. "Entenem que l'acusació de l'Advocacia de l'Estat criminalitza l'activitat d'una entitat cívico-cultural com Òmnium, amb gairebé 140.000 socis", diu Òmnium.

Cuixart està acusat de rebel·lió. A ell no li imputen malversació. Tampoc és polític. Ni va anar a cap llista electoral el 21-D. S'ha mantingut com a president d'Òmnium i l'única prova que té la fiscalia contra ell són els cotxes malmesos davant la conselleria d''Economia i el "no passaran" que va entonar quan demanava, justament, que la manifestació es dissolgués. El seu interrogatori se centrarà bàsicament en el 20-S, embrió de la denúncia per sedició.

Carme Forcadell hauria de declarar també dimarts. Així està previst al guió. La presidenta del Parlament és al bloc del Govern. L'acusen de rebel·lió i malversació. La seva advocada, que a cada sessió i a cada interrogatori pregunta si algun cop Forcadell es va reunir amb cada un dels acusats, vol demostrar que el Parlament legisla i que el Govern executa. Sosté que Forcadell va fer les seves funcions com a presidenta de la cambra catalana i que, igual que els membres de la Mesa, hauria de ser jutjada pel TSJC. 

Forcadell mostra en el seu aspecte físic els mesos de presó, però té experiència en interrogatoris davant la fiscalia: n'ha fet uns quants. De fet, tenia dues querelles prèvies al cas del l'1-O per les lleis aprovades al Parlament i ja havia anat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. També ho ha fet diversos cops en la instrucció del Tribunal Suprem i sempre amb un to resolt i amb la lliçó bena presa. 

Dimecres

Comencen els testimonis. Sempre que hagin acabat els acusats, com es preveu.

El primer testimoni de dimecres serà Joan Tardà. Al matí, està previst que declarin, després d'ell, el president del Parlament, Roger Torrent, com també Artur Mas, Soraya Sáenz de Santamaría i Cristóbal Montoro.

El primer de la tarda de dimecres serà Mariano Rajoy, seguit de Marta Pascal, Núria de Gispert, Eulàlia Reguant i Antonio Baños.

Els testimonis estan obligats a respondre a totes les parts i a dir la veritat.

Dijous

Dijous, Iñigo Urkullu obre la sessió, seguit de Gabriel Rufián, Albano-Dante Fachin i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido obrirà la tarda, seguit de Xavier Domènech, Josep Ginesta, Francesc Iglesias i Adrià Comella.

El primer testimoni està citat a les 10 del matí, i l'últim, a les 18.00 hores, amb intervals de mitja hora cada un. 

Divendres

Si quedés algun testimoni per declarar, el tribunal es tornarà a reunir divendres "només al matí", per acabar d'escoltar els testimonis de la setmana.