Manuel Marchena ha mogut el calendari. No li ha quedat més remei després de no acabar aquest dijous amb les declaracions dels acusats.

Deixa per a dimarts els interrogatoris de Jordi Cuixart i Carme Forcadell. I tot i que ahir va dir que quan acabés la presidenta del Parlament començarien els testimonis, avui ha fet una providència amb el nou ordre i, per tant, els tornen a citar.

Per dimecres n'hi ha 10 i per dijous 10 més. Si no acabessin els testimonis, seguirien divendres "només al matí", ho va deixar molt clar, això, Marchena, quan ahir es va tancar la sessió.

 

Els testimonis de dimecres començaran amb Joan Tardà. Al matí està previst que declarin després de Tardà, el president del Parlament, Roger Torrent, Artur Mas, Soraya Sáenz de Santamaría i Cristóbal Montoro.

El primer de la tarda de dimecres serà Mariano Rajoy, seguit de Marta Pascal, Núria de Gispert, Eulàlia Reguant i Antonio Baños.

Dijous, Iñigo Urkullu obre la sessió, seguit de Gabriel Rufián, Albano-Dante Fachin i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido obrirà la tarda, seguit de Xavier Domènech, Josep Ginesta, Francesc Iglesias i Adrià Comella.

El primer testimoni està citat a les 10 del matí i l'últim a les 18h, amb intervals de mitja hora cada un. Marchena ha habilitat també poder fer sessions més enllà de les 20h, preveient, justament, la declaració massiva de testimonis.