El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha reivindicat i s'ha reafirmat en el crit antifeixista de "No pasarán" a través d'un tuit. D'aquesta forma, el president d'Òmnium ha respost l'acusació de la Fiscalia feta pública aquest divendres en la que demanen fins a 17 anys de presó per l'activista per un delicte de rebel·lió.

Entre els arguments de la Fiscalia per condemnar a Cuixart hi ha el fet que el líder d'Òmnium va cridar el lema "no pasarán"´durant les mobilitzacions del 20-S del 2017 davant la Conselleria d'Economia. Tal i com recorda la Fiscalia, la consigna té el seu origen en la Guerra Civil espanyola, i exposa aquest fet com un argument que demostraria que la mobilització d'aquell dia no va ser pacífica, ja que Cuixart "va apel·lar a la determinació mostrada a la guerra civil".

És per aquest motiu que el líder social ha volgut respondre l'argument de la Fiscalia assegurant que "som hereus del 'No Pasarán' dels lluitadors antifeixistes que van defensar la democràcia davant la dictadura franquista".

El president Quim Torra demana "suport" al món

Minuts després del tuit de Cuixart, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha piulat un missatge demanant "suport" al món. En el tuit, Torra fa referència a l'escrit de la Fiscalia sobre el lema "No pasarán" i assegura que periodistes com Ernest Hemingway, George Orwell o el excanceller alemany Willy Brandt "serien enviats a presó 17 anys per cridar 'No pasarán'". A més, apel·la al "món" a ajudar Catalunya perquè "el judici polític contra els defensors del dret a l'autodeterminació està a punt de començar".