La Razón s’apunta avui a la línia de reportatges nostàlgics i presenta en rigorosa exclusiva mundial la granota de fer feines de Vicente Guillén, l’home que fa 44 anys va dirigir l’enterrament de Franco al Valle de los Caídos. És un reportatge que canviarà les nostres vides per sempre més. No serà que volen competir amb la portada d’ahir de l’ABC i enviar el missatge que són ells els veritables guardians del llegat franquista?

LR

El diari del Grupo Planeta és el que més portades ha dedicat a la polèmica sobre l’exhumació del cadàver del dictador. Tal vegada ens volen enviar un missatge subliminal: arriba la nova moda de la campanya electoral, o aquest és el nostre vestit ideològic, la nostra roba de feinejar mental, com volent dir. Pitjor encara, potser no és res de tot això i resulta que sí que els ha semblat el principal contingut de què disposaven. Sigui com sigui, sobta una mica, certament.

La notícia més interessant de totes les portades d’avui, però, la dona El País en un retall a una columna, com si fos una foto vella perduda en el desordre d’un calaix de despatx: alguns jutges del Tribunal Suprem dubten que els fets que s’examinen en el judici al procés encaixin en el delicte de rebel·lió. Caram.

EP

Enhorabona per la primícia. Llàstima que li robi l’espai principal de la portada un tema conegut del que el mateix diari ja se n’ha fet ressò abans: la mort del bipartidisme a Espanya obre un centenar d’escons a la competència dels nous partits. Aquests escons donaran o trauran la majoria al Congrés. Fins i tot un reportatge sobre la tecnologia de comunicació 5G —a la que queda algun any fins que arribi a ús del públic general— passa pel davant de la primícia. És una llàstima tenir-ne una de tan gruixuda i vendre-la com a peix petit. Potser els fa vergonya. Els camins d’El País són inescrutables.

LV

EPC

AVUI

ARA

EM

ABC