El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, no declararà al Tribunal Suprem en el marc del judici al procés, segons avança RAC1. 

L'emissora explica que el tribunal acceptarà avui la voluntat d’Aragonès de no declarar perquè, tot i que no està investigat, el processament del jutjat 13 de Barcelona encara no és ferm. Per tant, el Tribunal Superior de Justícia podria obrir causa contra ell i la declaració podria perjudicar la seva defensa.

Els que sí que declararan aquest dimarts són els exconsellers de Carles Puigdemont, Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget, que van plegar uns mesos abans del referèndum.

Els testimonis amb perfil polític tornaran aquesta setmana al Tribunal Suprem després de les últimes sessions molt centrades en declaracions policials, i ho faran just en la recta final de la campanya electoral del 28-A. Per avui, dia de Sant Jordi, el tribunal ha citat a declarar com a testimoni el vicepresident Aragonès, i els exconsellers Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget, que van deixar l'executiu el juliol del 2017.

Per aquesta setmana també estan previstes les declaracions del conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, de l'exdirector dels Mossos Albert Batlle, l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) Neus Lloveras i el portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, entre d'altres. Alguns dels testimonis han estat demanats per Vox i altres per algunes defenses.