La solidaritat amb els presos polítics que estan sent jutjats al Tribunal Suprem ha arribat a Sant Sebastià. Una multitud de paraigües grocs ha recorregut els carrers de la capital guipuscoana aquest dissabte. La marxa ha començat poc després que toquessin les 12 del migdia i ha recorregut la part cèntrica de la ciutat sota el lema 'La solució és la democràcia i la llibertat'.

"No és només un judici contra els catalans. Estan jutjant els drets de tots. Denunciem-ho", han instat des de Gure Esku Dago, els organitzadors de la mobilització. 

paraigues sant sebastia @LABsindikatua

Twitter / @LABsindikatua 

Aquesta mateixa plataforma ha impulsat un manifest on fins a 69 personalitats -entre els qui figuren cantants, actors esportistes i expolítics- demanen la "immediata posada en llibertat" dels presos polítics, ja que consideren el seu empresonament  "injust", i fan una crida al diàleg amb Catalunya.

Entre els signants de l'escrit 'Per una solució política' figuren el director teatral Fernando Bernués, les actrius Mireia Gabilondo i Itziar Ituño, els cantants Ruper Ordorika, Evaristo Páramos, l'exsolista de La Polla Records, Gorka Urbizu, de Berri Txarrak, Fermín Muguruza, així com el capità de la Reial Societat, Asier Illarramendi, l'expolítica socialista Gemma Zabaleta i l'exdiputada d'EH Bildu Onintza Enbeita, entre altres.

paraigues grocs @igorresarean

Twitter / @igorresarean 

Des de l'ANC han agraït la convocatòria a través d'un tuit. "Entre tots convertirem aquest judici en un bumerang contra l’Estat. Perquè l’autodeterminació és un dret, no un delicte", han assegurat