La plataforma d'entitats International Trial Watch (ITW) - Catalan Referendum Case sol·licitarà una reunió amb el president de la sala segona del Tribunal Suprem (TS), Manuel Marchena, per reiterar la seva petició d'espais reservats per observadors internacionals en el judici als presos polítics per l'1-O i el procés sobiranista.

En un comunicat aquest dissabte, l'entitat ha assegurat que continuarà "treballant perquè l'observació acreditada pugui ser possible" després que el Suprem rebutgés aquest divendres en una interlocutòria reservar-li places a la sala del judici. El tribunal va indicar que el judici serà televisat en directe i que "qualsevol ciutadà que vulgui convertir-se en observador nacional o internacional del desenvolupament del judici, podrà fer-ho".

ITW afirma que es va crear per "facilitar la presència acreditada d'observadors que es desplaçaran expressament des de ciutats europees i americanes per realitzar el mandat de les seves organitzacions internacionals de drets humans", així com acreditar catedràtics i professors universitaris de dret penal, processal i constitucional d'universitats espanyoles.

A més, l'entitat ha reivindicat la seva "independència i autonomia institucional, política i econòmica respecte de tot organisme" i ha assegurat no tenir relació amb les peticions d'algunes de les parts processals. Ha declarat que "en tot cas, des del primer dia, representants acreditats de la Plataforma ITW estaran presents a les portes del Tribunal Suprem".