La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha confiat que no hi hagi incidents en la manifestació convocada per a aquest diumenge per PP, Ciutadans i Vox, i ha alertat del risc que generin "una tensió i pressió social no favorable per a l'assossec" dels tribunals, en vigílies del judici del procés.

Entrevistada ahir a TVE, Delgado va demanar a aquests partits que rebaixin el "nivell d'exaltació, confrontació i radicalització" i ha acusat el PP i el seu líder, Pablo Casado, d'estar mancat de "sentit d'Estat".

Sobre les crítiques de dirigents socialistes a la decisió del Govern d'acceptar un relator a la taula de partits per al diàleg sobre Catalunya, Delgado ha reconegut que és important explicar "què s'està fent" i la funció dels instruments que poden utilitzar-se en el diàleg.

Però ha recordat que el context és "complicat": el dia 12 comença el judici del procés, després arribaran les eleccions locals, autonòmiques i europees i, després dels resultats a Andalusia i la unió de "les tres dretes", s'ha generat una situació "molt convulsa" que pot donar lloc a interpretacions "en molts casos interessades, partidistes i sense un sentit d'Estat".