Quan queden 24 hores per a l’inici del judici al procés, el magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín, ha reiterat aquest matí que està disconforme amb els escrits d’acusació, concretament amb el delicte de rebel·lió. “Igual que el tribunal belga i l’alemany no hi han vist violència, jo tampoc l'hi veig”, ha manifestat.

Martín Pallín, en una entrevista a Els matins de TV3, ha parlat de judici històric, que té com a eix fonamental demostrar l’existència de violència. A parer del magistrat emèrit, hi ha jurisprudència “poca però recent” del Tribunal Constitucional que deixa ben clar que hi ha d’haver violència en el delicte de rebel·lió, violència ha insistit que no ha estat present durant el procés.

Així, l'exmagistrat ha desqualificat aquells que volen adaptar el delicte de rebel·lió al segle XXI en el marc d’aquesta causa, una qüestió que al seu parer s’hauria de circumscriure al debat acadèmic.

Quant a la negativa del Tribunal Suprem a garantir la presència d’observadors a la sala de vistes, Martín Pallín ha manifestat que els observadors intervenen allà on no hi ha garanties processals, “i aquí sí que n'hi ha”, ha afegit.

En relació amb la durada del judici, l’exmagistrat ha afirmat que se sap quan comença una vista però mai quan s'acaba. “No se solen complir els calendaris”, ha afirmat.