Amb l’objectiu d’evitar una altra jornada maratoniana, el president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, es planteja no allargar la sessió d’aquest dijous. Així ho han explicat fonts del tribunal a El Nacional, el dia que estan previstes les declaracions de Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell. El precedent d’aquest dimecres, amb gairebé dotze hores de sessió, ha provocat la queixa de les defenses. Si no acaben les declaracions, es reprendien dilluns que ve.

Malgrat que la sala ha notificat aquest dijous una interlocutòria que habilita les hores a partir de les vuit de la tarda per celebrar sessions del judici oral quan sigui necessari, podria no ser el cas d'aquest dijous.

Segons ha avançat El Nacional, els advocats dels presos que falten per declarar demanaran a la sala fer-ho dilluns que ve si la sessió d’aquest dijous s’allarga més enllà de les set de la tarda. Així ho han explicat fonts de les defenses a El Nacional, que al·leguen la quantitat d’hores que els acusats han hagut de passar al Tribunal Suprem aquesta setmana. Les condicions són dures per als acusats.

Amb l’objectiu de poder enllestir les dotze declaracions aquesta setmana, la sala va decidir allargar durant gairebé dotze hores la sessió d’aquest dimecres. Els acusats empresonats van despertar-se a les sis del matí i a les vuit ja estaven a les dependències de l’Audiència Nacional, esperant poder passar a la sala. En arribar a la nit a la presó, a les onze de la nit, no van poder dutxar-se i no van poder sopar.

L’estat de l’expresidenta del Parlament és de molta debilitat, especialment després d’aquesta setmana. Forcadell ha perdut fins a cinc quilos des que està en presó preventiva. La nit d'aquest dimecres no ha pogut dormir. Avui a les sis s'han tornat a activar per tornar al Suprem. Les defenses creuen que tot plegat pot afectar el dret a a la defensa.