Missatge breu i concís del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, al president de l'estat espanyol, Pedro Sánchez. "Sigui valent i deixi de ser còmplice de Vox", li ha demanat en el seu parlament a la manifestació independentista d'aquest dissabte a la Gran Via.  

Mauri ha instat Sánchez a "no cedir davant l'extrema dreta". El vicepresident, que en el context actual capitaneja l'entitat sobirania, ha apel·lat als demòcrates espanyols perquè no permetin que els "intolerants" s'apoderin de la política i la justícia. "Donar suport als drets fonamentals i l'autodeterminació de Catalunya és defensar la democràcia a Espanya", ha manifestat. 

Mauri també ha demanat al cap de l'executiu del govern espanyol que "sigui valent" i li ha recordat que "encara és a temps" d'obligar l'Advocacia de l'Estat a retirar totes les "mentides" i tots els "càrrecs" que ha pronunciat durant el judici al procés aquesta setmana al Tribunal Suprem.

"Som un mur humà orgullós"

Manifestació judici proces gran via Marcel Mauri Omnium - Sergi Alcàzar

Foto: Sergi Alcàzar

Mauri, també portaveu d'Òmnium, ha qualificat els independentistes que han participat a la manifestació de "mur humà orgullós, un mur de dissidents, d’homes i dones plens de dignitat i autoestima col·lectiva". Tot seguit, ha comparat aquests valors amb la mateixa dignitat "que tenen els nostres presos polítics davant el Tribunal Suprem"

En aquest sentit, ha apuntat que estem davant d'un "judici polític". Mauri ha denunciat que l'estat espanyol "està passant per sobre dels drets fonamentals" per a només salvaguardar la unitat d'Espanya".

El vicepresident ha agraït a tots els manifestants omplir els carrers de Barcelona "un cop més". "Hem convertit la Gran Via en un mur humà contra la intolerància, contra la ultradreta", ha expressat. 

Cuixart, 16 mesos de presó

Avui que fa exactament 16 mesos que el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, és a la presó, Mauri ha acabat el seu discurs des de dalt de l'escenari citant les seves paraules. "Davant la intolerància, coratge i autoestima. Que ningú no en tingui cap dubte, defensarem la desobediència civil contra les lleis injustes", ha conclòs.