"Ens trobem a les portes d'un judici en el qual, a la bancada dels acusats, hi seurem dotze persones encara que, el que realment serà jutjat, serà la mateixa democràcia". Així ho afirma el president d'ERC i cap de llista de la candidatura 'Ara repúbliques' a les eleccions europees, Oriol Junqueras, en una carta que ha llegit aquest dissabte la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, en l'acte de presentació a Barcelona de la coalició d'Esquerra amb EH-Bildu i BNG.

A la carta, tres dies abans que arrenqui la vista al Tribunal Suprem contra l'1-O, Junqueras afirma ser "plenament conscient de què representa" aquesta afirma. I per això adverteix que "per molta persecució judicial, violència policial o repressió política que apliquin contra la legítima dissidència, el projecte republicà no defallirà".

A la carta que s'ha llegit aquest dissabte, Junqueras assegura així que els republicans mantindran el seu projecte per "responsabilitat històrica, per compromís ètic amb els ciutadans" i per haver-se conjurat per ser "el refugi d'un model inclusiu de societat que, avui en dia, està amenaçat".