El magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín, preveu una condemna dura per rebel·lió per als presos polítics en el judici al procés. “De 10 o 15 anys no baixen”, ha assegurat el prestigiós jurista que ha tornat a insistir que no veu per enlloc delicte de rebel·lió.

Martín Pallín, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, ha indicat que tot apunta que la condemna serà per rebel·lió. Ho argumenta en el fet que encara mantingui als inculpats en presó provisional i en les interlocutòries dictades fins ara per la sala presidida pel magistrat Manuel Marchena, que ha deixat ben clar que al seu parer “la rebel·lió del segle XXI no exigeix violència. N’hi ha prou amb una mirada d’odi i una esgarrapada en un braç feta amb un paraigües”, ha ironitzat.

Crítiques a les declaracions de policies i guàrdies civils

Martín Palllín  ha insistit que “per més voltes que hi dono, no trobo la connexió amb el delicte de rebel·lió" i ha criticat que el tribunal hagi permès les declaracions d'agents del Cos Nacional de la Policia i la Guàrdia Civil com a testimonis, declaracions que ha qualificat de “patètiques”, “hilarants” i plenes de “banalitats vergonyoses". Al seu parer, amb els vídeos n’hi havia prou.

En la mateixa línia s’ha expressat la penalista i sòcia de Gonzalo Borye, Isabel Elbal, que ha donat per fet que “la sentència podria estar bastant avançada i el resultat serà greu, amb condemnes altes". Elbal ha afegit a El matí que “quan es porten moltes sessions de judici i no es decreta la llibertat dels acusats, és que s'esperen penes altes".

Elbal ha insistit que es tracta d’un judici polític i ha descartat, a l’igual que Martín Pallín, que finalment s’acusi els presos per conspiració. “Se’ls acusarà d’un delicte ple”, ha assegurat.