El diputat electe al Congrés per JxCat i pres polític, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dissabte que si la sentència del judici al procés és condemnatòria, la resposta ha d'arribar des de la ciutadania de Catalunya i ha de ser liderada per les entitats sobiranistes com l'ANC i Òmnium. Alhora, Sànchez també assegura que aquesta resposta  ala sentència ha de ser cívica i no-violenta, "com vam fer l'1 doctubre".

En una entrevista a ElPeriódico, el líder de la Crida ha assegurat que la protecció dels drets polítics a Espanya és dèbil quan els poders de l'Estat volen imposar càstigs exemplars, com és el cas del judici al procés. En relació amb el judici, Sànchez també ha considerat que tant la Fiscalia com l'Advocacia de l'Estat haurien d'haver adoptat una actitud diferent "per honestedat i ètica jurídica". A això ha afegit que en cap moment del judici s'ha especificat quan es va donar la rebel·lió.

Investidura: primer, pacte PSOE - Podemos

De cara a la possible investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, Sànchez ha assegurat que per què JxCat pugui decidir la seva posició, primer el PSOE ha de pactar amb Podemos i descartar definitivament a PP i Cs com a socis prioritaris durant aquesta legislatura.

Sànchez també ha comentat la carta dels presos de JxCat sobre una possible abstenció de la seva formació a la investidura assegurant que aquell, simplement, és un document que analitza totes les possibilitats de votar a favor, en contra o abstenir-se en una investidura, i que per tant el debat segueix obert dins la seva formació.

De moment, eleccions no

Preguntat per si veu que el president Artur Mas es pugui tornar a presentar i per si el president a l'exili Carles Puigdemont hauria de tornar a liderar JxCat en unes eleccions, Sànchez ha assegurat que de moment no és moment per eleccions i per tant ha descartat que Mas o Puigdemont es presentin a cap comici electoral.

Ara bé, Sànchez sí que ha considerat que ara és moment per articular JxCat, fer una obra de Govern, seguir internacionalitzant el projecte independentista i seguir denunciar la vulneració de drets a Espanya, tant des de la presó com des de l'exili.