La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil Professional ha criticat aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver demanat l'expulsió de l'agent que va difondre un vídeo on feia befa durant el trasllat dels presos polítics a Madrid.

En una carta oberta dirigida al president de la Generalitat, la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil Professional ha retret a Torra que agents de la policia catalana hagin realitzat "actes reiteradament i manifestament reprotxables" i "no hagin rebut la més mínima amonestació per part de l'Administració".

L'associació de professionals de la Guàrdia Civil ha recordat que s'ha obert un expedient disciplinari i s'ha suspès de funcions l'agent després de la gravació i posterior difusió del vídeo. "L'actuació de l'agent ha fet que la maquinària disciplinària de la Guàrdia Civil es posi en marxa", expliquen els oficials, que asseguren que el procés es tramitarà "amb totes les garanties i, si es troba que hi va haver responsabilitat, se li aplicarà una sanció".

La carta acusa Torra d'haver "condemnat per endavant aquest guàrdia civil", així com d'"atrevir-se, davant els mitjans públics, a demanar-li responsabilitats". "És vostè un d'aquells que veuen la palla en l'ull aliè", lamenta el document, que també recomana a Torra que "es preocupi una miqueta més que els Mossos d'Esquadra tornin a ser un cos de prestigi, tal com es mereixen la majoria dels companys que el componen".

En les últimes línies de la carta, l'associació transmet la seva voluntat que "els que anaven en el furgó", és a dir, els presos polítics, "tinguin un judici just, amb totes les garanties i, si són declarats culpables d'algun delicte, compleixin la pena que justament l'imposi un òrgan judicial".