El dirigent històric de l'SPD Felix von Grünberg s'ha mostrat escandalitzat en declaracions als mitjans alemanys, després de testificar aquest matí al Tribunal Suprem, per la forma com funciona la justícia espanyola. Grünberg s'ha mostrat indignat perquè el partit ultra Vox participa en aquest judici i formula preguntes com a acusació particular, un fet que seria absolutament impossible a Alemanya.

"És increïble que a la Justícia espanyola un partit radical de dretes pugui aparèixer com a demanant i interrogar testimonis, i que ho pugui utilitzar per a una campanya política, i que es transmeti tot plegat per la televisió", ha indicat en declaracions al diari de Bonn Express.

Von Grünberg al Suprem Express

A Alemanya els partits nazis, o amb referència al règim nazi, estan prohibits, i la resta de formacions polítiques fan el cordó sanitari als nous partits d'extrema dreta. La justícia alemanya, de nou encuny després de la ruptura amb el nazisme als anys 40, no accepta la interferència de partits polítics en el seu funcionament, i no existeix la figura de l'acusació particular.

Grünberg s'ha queixat també que el tribunal no li ha deixat expressar la seva opinió sobre vulneració de drets humans. "És inusual que el tribunal em prohibeixi dir la meva opinió, realment no podia prendre posició", ha lamentat.