La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha sortit al rescat dels fiscals que estan participant en el judici al procés i ha considerat que l'acusació de rebel·lió als encausats del judici del procés té "fonament", després dels interrogatoris dels acusats.

Després de participar en la inauguració d'unes jornades sobre "Igualtat i Justícia", Segarra ha exposat que l'actuació dels fiscals ha estat "absolutament professional" tant en la instrucció com en la vista oral. També ha expressat que en els interrogatoris s'ha vist que els acusats disposen de totes les garanties processals perquè han tingut "la capacitat de desenvolupar plenament la seva versió dels fets".

Ha afegit que aquest dimecres el judici entra "en una nova fase" en què la fiscalia desenvoluparà la seva prova a través de les declaracions dels testimonis, que "tenen obligació de dir veritat i parlar només sobre fets". Ha apuntat que la fiscalia sosté que va existir un delicte de rebel·lió i amb aquesta tesi "treballarà durant tot el judici".

Cal recordar que al llarg d'aquestes primeres setmanes de judici, els fiscals no han interrogat tots els presos polítics sobre la suposada violència viscuda a Catalunya, tot i que tots estan acusats del delicte de rebel·lió, el qual requereix violència. A més, en diverses ocasions, els fiscals s'han equivocat a l'hora de mencionar fets i han estat advertits pel president de la sala del Suprem, Manuel Marchena, de voler repetir les preguntes als acusats amb l'objectiu d'aconseguir les respostes adients als seus interessos d'acusació.