La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha apostat per reformar la norma de les acusacions populars exercides per partits polítics com és el cas del judici del procés i l'acusació de Vox, doncs un procediment en el qual s'enjudicien fets no pot convertir-se en "altaveu" d'idees partidistes.

En declaracions a la cadena Ser, la ministra ha defensat que el judici que des de dimarts se celebra al Tribunal Suprem compleix totes les garanties, si bé s'ha plantejat que un partit polític "amb interessos partidistes i polítics estigui present en un procediment en el qual es jutjaran fets, que no idees polítiques, i que es converteixi en altaveu".

Delgado ha explicat que la figura de l'acusació popular exercida per partits polítics ha tingut "moments estel·lars" com l'impuls a la causes de crims contra la humanitat que s'han seguit a l'Audiència Nacional, però que cal "plantejar-se" el paper que, per exemple, té Vox en el judici del procés.

"Aquest judici ha de servir perquè reflexionem sobre les acusacions populars de partits polítics, jo crec que hauria de reformar-se la norma", ha afegit la ministra.