L'equip de defensa de Jordi Cuixart, encapçalat per l'advocada Marina Roig, ha demanat a la sala presidida pel magistrat Manuel Marchena que comuniqui el calendari complet de les sessions del judici oral del judici al procés. Així consta en un escrit de protesta presentat el passat dimecres 6 de març a la sala segona del Tribunal Suprem.

Resulta innegable que un judici de tal complexitat i volum com el que ens ocupa no pot anar preparant-se sobre la marxa a tan sols a una setmana vista, tenint en compte l'escàs marge d'actuació que resta als lletrats, que intervenen en el judici en sessions de matí i tarda de dilluns a dijous", explica l'escrit, el qual també recorda que la presó preventiva de Jordi Cuixart dificulta encara més la tasca de la defensa del president d'Òmnium.

D'aquesta manera, la defensa assegura que "s'està obstaculitzant la defensa" de Cuixart amb vulneració dels drets a la tutela judicial efectiva i defensa (art. 24 CE), així com a "disposar del temps i les facilitats necessàries per preparar la defensa, continguts dins del dret a un judici just (art. 6 CEDH)". Així doncs, en l'escrit la defensa formula una "protesta formal per l'alteració de l'ordre de la prova a practicar i la selecció de testimonis que s'està duent a terme per la sala".

Aquest malestar de la defensa ja s'ha pogut veure en altres dies de judici. Sense anar més lluny, al final de la sessió del dimarts 5 de març, Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, va preguntar a Marchena quan sabria la defensa l'ordre dels testimonis que assistirien al judici les pròximes setmanes.