L'exvicepresident del Parlament Lluís Corominas assegura que a la Mesa actuava amb "criteri propi" i que "comentaven els temes i arribaven a resolucions" amb Forcadell.

Citats per Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, tant Corominas com Anna Simó han deixat clar que la Mesa del Parlament té criteri propi i que Forcadell mai va fer ús del seu vot de qualitat com a presidenta.

"No és funció de la Mesa limitar el debat, sinó tot el contrari", ha dit Corominas.

L'enganxada amb la fiscalia ha arribat just després, quan l'advocat de Corominas, Xavier Melero, ha intervingut per tallar l'interrogatori que estava fent el fiscal Javier Zaragoza, que centrava les preguntes no en Carme Forcadell sinó en les actuacions de l'exvicepresident, que està processat i pendent de judici en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

Forcadell mai va usar el seu vot de qualitat

"Totes les decisions que vaig prendre com a membre de la Mesa van ser per criteri propi", ha remarcat Simó.

Igual que ha fet l'ex-secretari general del Parlament, que també ha declarat avui, Anna Simó ha fet referència a l'opinió del PP, i en concret d'Enric Millo, que mai va vetar la comissió d'estudi del procés constituent: "Millo va estar d'acord amb la creació de la comissió d'estudi del procés constituent". 

Lluís Corominas ha concretat que van "admetre a tràmit les propostes de tots els grups, i quan s'havia fet la votació, el lletrat va fer una advertència no taxativa".