El president Carles Puigdemont oferirà demà una entrevista exclusiva al diari L'indépendant de Perpinyà, coincidint amb l'inici del judici al procés. En un primer avanç del text, Puigdemont ha manifestat que "si la sola idea d'obrir el diàleg amb Catalunya genera una crisi política, és que Espanya té un veritable problema". 

En l'entrevista, Puigdemont parla del judici i dels presos polítics, "pels quals espera la total absolució de tots els acusats". 

Entrevista l'Indepéndant Carles Puigdemont 11 02

Aquesta seria, pel president a l'exili, "una bona solució per a l'independentisme". Però va més enllà i valora que també seria positiu per a la justícia espanyola: "Només l'absolució mostraria la credibilitat de les institucions espanyoles". 

Després que l'executiu de Pedro Sánchez fes un pas enrere divendres en el diàleg, Puigdemont manifesta que encara estan "oberts políticament a propostes" i espera que el govern espanyol "sigui prou valent per negociar". Una de les explicacions d'aquesta falta de decisió, considera Puigdemont, podria ser que "Sánchez té massa oposició dins el seu propi partit".

L'entrevista sencera estarà disponible demà, 12 de febrer, al periòdic L'Indépendant

També demà, poques hores després que hagi arrencat el judici, el president serà a Berlín, on oferirà una roda de premsa als mitjans de comunicació a la Delegació del Govern a Alemanya. 

L'endemà, dimecres 13, a les 8 del vespre, el president participarà en una entrevista-col·loqui a la Universitat de Groningen ―als Països Baixos― sota el títol 'An independent Catalonia?', amb el professor especialista en Relacions Internacionals i Dret Europeu i Internacional Tim Huiskes.