El 28 d'abril hi haurà eleccions generals i el 12 començarà la campanya electoral. I ho farà en mig del judici al procés que dilluns va començar al Tribunal Suprem.

L'únic que aturarà el judici seran els dies de festa de Setmana Santa. La campanya, no. Tot i que la campanya electoral ocupa part d'aquests festius.

Un cop el judici ja està en marxa la llei no preveu que s'aturi. Si ho fes només tindria 30 dies de marge i un cop passat aquest termini s'hauria de tornar a començar des del principi. I aquest extrem no li interessa a ningú.

Una cosa diferent hagués estat que el judici encara  no hagués començat. En aquest cas, el tribunal s'hagués pogut plantejar endarrerir l'inici. Però un cop en marxa, ara es va fins el final segons expliquen a El Nacional fonts del Tribunal Suprem.

El judici al procés ha de esquivar dues campanyes electorals de tres convocatòries: eleccions al Congrés, municipals i europees. L'única diferencia entre la campanya de les generals i les altres, és que alguns dels processats van en llistes. És el cas d'Oriol Junqueras, que encapçala la candidatura a Europa, i Joaquim Forn que es presenta com a candidat a l'alcaldia de Barcelona.

Però tots dos van declarar ahir. El primer missatge ja el van donar ahir. Només els queda ara el torn final de paraula que, aquest sí, podria caure a les portes de la campanya electoral dels comicis del 26 de maig.

Entre els prescendents hi ha les eleccions andalusos i el judici dels Ere's. No es va aturar el judici. El PSOE no va revalidad la majoria necessària per continuar al govern.