El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dissabte que a l'estranger "costa d'entendre el que està passant" al voltant del judici al procés al Tribunal Suprem, per la qual cosa el Govern "ha d'explicar la veritat i facilitar l'accés a tots els mitjans i observadors".

Bosch ha estat avui a Camarasa (Noguera) per visitar la central hidroelèctrica i l'ajuntament del municipi, així com per debatre sobre transparència i participació en el món local.

Segons Bosch, encara que a l'estranger "costi entendre el que està passant" en relació amb el judici del procés independentista, el Govern "ha d'explicar la veritat i facilitar l'accés a tots els mitjans i observadors, ja que seran els que faran entendre a tot el món que aquí tenim un problema molt gran amb l'Estat".

Sobre la reunió amb alcaldes de la Noguera, el conseller ha relatat que l'objectiu de la trobada era "explicar la importància de la participació i com ha d'arribar fins a l'últim nivell. El que no acceptem de cap manera -ha dit- és que es penalitzi la gent per participar, votar i decidir el seu futur polític".

Aquesta tarda, Bosch es traslladarà a Balaguer per visitar a l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, i també el Centre d'Empreses Innovadores d'aquesta ciutat, on farà una reunió amb emprenedors i debatrà sobre els reptes de la internacionalització de les start-ups local.