"Estem fent un judici penal amb totes les garanties". Així ha començat l'advocada de l'Estat Rosa María Seoaneque exerceix d'acusació i que ha volgut deixar clar que "aquest judici no és una estafa".

La introducció en la seva intervenció, com també ha fet la fiscalia, l'ha dedicada a donar un toc d'atenció a les defenses que van enfocar el seu al·legat en la vulneració dels drets fonamentals.

"Ens veiem obligats a defensar tot el procés (judicial). Estem davant un exercici de dret penal democràtic, davant un exercici de dret penal de l'enemic, com van qualificar ahir algunes defenses", ha dit Seoane.

En una intervenció més tècnica que de discurs polítics, contràriament al que ha passat amb la fiscalia, l'advocacia de l'estat ha respost directament la defensa de Jordi Cuixart, que ahir va qüestionar, en veu de l'advocat Benet Salellas, la legitimitat d'acusar en aquest judici. Rosa María Seoane ha fet referència a la resolució que els avala per intervenir com a acusació particular pel delicte de malversació.

També ha respost a la defensa de Carme Forcadell sobre la legitimitat del Tribunal Suprem per fer el judici. "Es pretén crear una apel·lació impròpia davant el Tribunal Europeu de Drets Humans invocant una norma comunitària, una pràctica anòmala i que no encaixa en absolut per poder plantejar una qüestió prejudicial", ha dit.

Rosa María Seoane ha qualificat d"'afany d'externacionalitzar" el cas els intents de les defenses d'apel·lar a la llei europea de drets humans. I ha remarcat que "hi ha un intent de portar aquesta causa al Tribunal Europeu quan es tracta d'una qüestió de dret intern".

Mira la intervenció completa de l'advocada de l'Estat Rosa María Seoane: