Benet Salellas ha pres avui la paraula representant Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, el més inquiet avui a la sala de vistes, on se l'ha vist somrient i atent en tot moment.

judici procés; sánchez, Cuixart, Romeva i Forn - EFE

Salellas ha demanat, durant les qüestions prèvies, a l'Advocacia de l'Estat que retiri l'acusació. Ha posat de relleu que el sumari està incomplet i davant aquesta situació demana poder suspendre o incorporar proves un cop estigui en marxa el judici i un cop es tingui tota la documentació. 

L'advocat de l'equip d'Òmnium ha demanat que es reconsiderin tres de les proves que van demanar a favor de Cuixart i que el Tribunal ha denegat. Salellas ha destacat com la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i Vox criminalitzen la mobilització. "50 pàgines de l'escrit de la fiscalia es dediquen a parlar d'actes de manifestació pacífica", ha denunciat l'advocat com a única acusació contra Jordi Cuixart, que exercia el dret fonamental de reunió.

I en aquest sentit, Benet Salellas ha proclamat que "no existeix un dret fonamental de la unitat territorial", i ha afegit: "Hem de depurar els escrits d'acusació que criminalitzen els drets fonamentals".

En el seu al·legat, l'advocat ha remarcat que la fiscalia detalla una a una les lesions dels policies de la Guàrdia Civil i policia espanyola l'1-O, mentre que obvia els ciutadans ferits en les càrregues del referèndum. I Salellas ha retret a la fiscalia que ometi una part de la veritat.

Mira tota la intervenció de Benet Salellas aquí: