Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, ha estat clara en les qüestions prèvies i ha dit que celebrar un referèndum no és delicte.

I ha negat el delicte de rebel·lió perquè no hi va haver violència. Arderiu també ha volgut deixar clar que Carme Forcadell no va organitzar l'1-O.

judici proces tribunal suprem dolors bassa carme forcadell efe

Ha centrat bona part del seu argumentari en comparar els fets de l'1-O amb el 9-N i ha tornat a l'inici de l'estratègia de defensa quan Forcadell va ser imputada per primer cop: la inviolabilitat parlamentària. "Els diputats són inviolables pels vots i opinions que emeten", ha dit.

Arderiu ha destacat que hi ha hagut una vulneració dels drets a la llibertat ideològica, la llibertat d'expressió, el dret a reunió i el dret de representació política. 

L'advocada de Forcadell també ha posat de relleu el fet que a la resta de la Mesa la jutjaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: "Als membres de la Mesa se'ls demana una condemna per desobediència, en canvi, a Forcadell, per haver fet el mateix, una condemna de 17 anys de presó". "Se l'està jutjant per qui és i les seves conviccions polítiques", ha afegit.

Arderiu ha hagut d'escurçar el seu al·legat, després de passar-se de temps i del toc d'atenció del president del Tribunal, Manuel Marchena.

Mira la compareixença completa d'Olga Arderiu aquí: