El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat l'últim recurs que quedava per resoldre sobre el cas ITV i envia a judici tots els acusats, entre ells Oriol Pujol i la seva dona. Pujol havia arribat a un acord de conformitat amb la fiscalia pel qual acceptava una part de l'acusació però que li evitava el tràngol de seure al banc dels acusats. L'acord, però, no incloïa tots els processats i el jutge el va desestimar. La fiscalia va recórrer contra aquest acord i ara s'ha tornat a desestimar, cosa que fa que ja s'engeguin tots els tràmits per obrir el judici que es farà al palau de justícia amb jurat popular.

L'acord preveia que Oriol Pujol acceptés una pena de dos anys i mig de presó per la presumpta trama corrupta de les ITV a canvi de salvar de la presó la seva dona, Anna Vidal.

L'acord es va posar sobre la taula el juliol del 2017. La fiscalia demanava inicialment una condemna de cinc anys i dos mesos de presó per a l'exdiputat de CiU, únic dels fills de l'expresident Jordi Pujol que es va dedicar a la política, al qual acusa d'aprofitar el seu poder polític per afavorir els negocis d'empresaris afins a canvi de presumptes comissions que la seva dona cobrava a través de factures falses.

El ministeri públic demanava a més tres anys i quatre mesos de presó per a Anna Vidal, dona d'Oriol Pujol, sis per a l'empresari Sergi Alsina, un any per a l'exnúmero dos de la Diputació de Barcelona Josep Tous, i la mateixa pena per als empresaris Sergi Pastor i Ricard Puignou.

Alsina i Tous, però, no es van adherir a l'acord i han recorregut. Al desembre el TSJC ja va rebutjar el pacte perquè no s'hi havien subscrit tots els processats. Ara és la sala civil i penal la que el desestima.

Encara no hi ha data i no s'espera que sigui abans de l'estiu.