El jutjat penal 7 de Barcelona ha condemnat el regidor de Badalona José Téllez a pagar una multa de 4.380€ pel delicte de desobediència. El veredicte del jutge no contempla la inhabilitació de manera que Téllez no haurà de deixar l'acta de regidor a l'Ajuntament de Badalona i es podrà presentar a les properes eleccions municipals previstes per al 26 de maig.

La sentència no és ferma, ja que el condemnat pot presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial. La fiscalia demanava pel regidor sis mesos de presó i d'inhabilitació.

Els fets pels quals se l'acusava són del 25 de setembre del 2017, en plena campanya del referèndum de l'1-O i en mig de la tensió i les ordres judicials per impedir la votació. En aquest context, la Guàrdia Urbana va requisar cartells amb el lema "Hola Europa" a un grup d'activistes de l'ANC. José Téllez, en aquell moment regidor del govern de la ciutat, va agafar els cartells del cotxe policial i els va retornar als membres de l'ANC. Fet que li va comportar una denúncia per desobediència que l'ha portat a judici. És un dels primers casos que hi ha derivat del referèndum de l'1-O.

Téllez va admetre els fets davant el jutge el passat 10 de gener però va qüestionar qui tenia les competències per donar ordres a la Policia Local.

(Seguirà ampliació)