Un dels guàrdies civils implicats en les càrregues policials que van tenir lloc a Sarral (Conca de Barberà) l'1-O anirà a judici. Segons ha informat el 3/24, un jutjat de Valls l'investiga per un delicte lleu. Es tracta de la denúncia d'un veí que va ser arxivada i que l'Audiència de Tarragona va ordenar que es reobrís.

La jutge d'instrucció va arxivar la denúncia que un veí de Sarral va posar a la Guàrdia Civil pels fets de l'1-O sense investigar-la ni prendre-li declaració. Encara que no posava en dubte que s'hagués pogut cometre una infracció, assegurava que no quedava clar qui l'hauria pogut cometre.

Ara, però, l'Audiència de Tarragona ha fet reobrir el cas. Amb la documentació aportada pel denunciant sí que hi hauria la possibilitat d'identificar el guàrdia civil. L'Audiència recordava al jutjat que és obligació de l'Estat investigar i aclarir els fets en què puguin estar implicats policies pel dret que tenen els ciutadans a no patir tracte degradant o arbitrari, recull el 3/24. 

L'1-O a Sarral

Gairebé una vintena de vehicles de la Guàrdia Civil i una cinquantena d'efectius es van desplaçar a Sarral i Cabra del Camp entre les 9:00 hores i les 10:00 hores, segons va informar l'ACN. Els agents, la majoria uniformats armats amb porres i d'altres de paisà, van fer ús de la violència per entrar a l'únic local de cada municipi on es podia votar.

La gent va intentar frenar-los, però es va acabar apartant per no prendre mal. Amb tot, les càrregues policials van provocar tres ferits a Sarral —una dona amb un trau a la cella i dos contusionats— i algun ferit més a Cabra del Camp.